Itt landol az ufó-mentő

A corbieres-i hegység legmagasabb pontja, az 1230 méter magas bugarachi csúcs (Pic de Bugarach) megmászásához jó fizikai kondíció szükséges. A csodás panorámát nyújtó földrajzi látványosság az ezoterikusok és a világvégehívők szemében egyfajta „varázshegy”.

Olyan mágikus menedék, ahol 2012. december 21-én földön kívüli űrhajó fog leszállni, hogy magával vigye a túlélésre kiválasztottakat.

A „varázsheggyel” kapcsolatos állításokra a szemfényvesztés a legenyhébb kifejezés. Bármennyire is mosolyogtatónak tűnik, sokan mégis elhiszik: tömeges zarándoklat indult a Carcassone közelében fekvő, kétszáz lelket számláló Bugarachba. Jean-Pierre Delord polgármester kétségbeesésében „az egész világhoz” intézte felhívását. – Kérek mindekit, hogy ne jöjjenek Bugarachba. Ennyien nem férünk el. Akik a település határain kívülre szorulnak, egymás lábán fognak taposni – érvelt az elöljáró.

A hatóságok azonban semmit sem bíznak a véletlenre. A csendőrség minden Bugarachba vezető utat lezárt, a településre csak az oda bejelentett személyek mehetnek be. A falu körül is biztonsági zárat húzott a rendőrség, mentőalakulatokat is a helyszínre vezényeltek, a hatóságok 150 főt mozgósítottak. A hegymászókat sem engedik be, ők legközelebb december 23-án vághatnak neki a csúcsnak.

A helyszínre érkezett a magukat idejekorán akkreditáló újságírók kedvenc interjúalanya, Sylvain Durif. A 43 éves férfi szívesebben használja kozmikus nevét, az Aurianát. Az őt faggató riportereknek azt hajtogatja: december 22-re virradóra nem a világvégét várja. Annyiban igazat ad a jóslatoknak, hogy új időszámítás kezdődik, az emberek szerinte szerelemben és szeretetben fognak „újjászületni”. A dél-franciaországi „varázshegy” és az alatta fekvő falu pedig a fények városává alakul át – Delord polgármester és földijei legnagyobb örömére.

Kína kételkedik

Az ötszázat is meghaladja Kínában a világvégejóslatok terjesztése miatt őrizetbe vettek száma. Négyötödük a magát kereszténynek valló, a pekingi vezetést is támadó Mindenható Isten szekta tagjai – írta a Sina.com. A csoport több mint négyszáz tagját az északnyugati Csinghaj tartományban vették őrizetbe, miután tömegesen azt hirdették, hogy december 21-én háromnapos sötétség borul a világra. A tagok elfogásakor a hatóságok sok ezer szórólapot, transzparenst, könyvet és a csoport aktivistái által használt elektronikai berendezést is lefoglaltak. A Mindenható Isten tagjai házról házra járva terjesztik a világvége eljövetelét.

Bugarach mélyéből jön a földönkívüli segítség?
The village and Peak of Bugarach, the highest point of the Corbieres massif, in southwestern France, is seen June 24, 2011. Surrounded in legend for centuries, Bugarach has become a focal point for many Apocalypse believers as rumours have circulated that its mountain contains doors into other worlds, or that extraterrestrials will return here on Judgment day to take refuge at their base. Residents of the tiny southern French hamlet, population 194, are witness to a rising influx of Doomsday believers convinced it is the only place that will survive judgment day, December 21, 2012. Picture taken June 24, 2011 REUTERS/Jean-Philippe Arles (FRANCE - Tags: SOCIETY TRAVEL)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.