A hét híre: RIM-remény

Az utolsó esélyek egyikét jelentheti a BlackBerry okostelefonjairól ismert kanadai RIM cég számára a napokban beharangozott új operációs rendszer: a BlackBerry 10 nevű platform.

A partner mobilszolgáltatók októbertől tesztelhetik a rendszert, a boltokba március táján érkezhetnek az első BB 10-es mobilok. A BlackBerry az iPhone megjelenéséig (a Nokiával együtt) domináns szereplője volt az üzleti okostelefonok piacának, azóta viszont monoton lejtmenetben van: későn vágott bele az érintőképernyős készülékek fejlesztésébe, és ezzel nemcsak a felhasználókat, de az alkalmazásfejlesztők nagy részét is elidegenítette magától.

A RIM nagy dobása az egyszerűen kezelhető és biztonságos üzleti levelezés, vagyis a mobil e-mail volt, és most is ezen a téren próbál erősíteni: a BB10-es telefonokon az ügyfelek két kódolt és kiemelt biztonságú fiókot futtathatnak párhuzamosan, tehát az üzleti és a magánlevelezésüket is ugyanazon a készüléken kezelhetik.

Ez ugyan nem újdonság a webmailes rendszerekhez szokott androidos és iOS-es felhasználóknak, ám a BlackBerry-tulajdonosok eddig – a szinte feltörhetetlen adatvédelemért cserébe – ugyanúgy csak egyetlen levélfolyamot láttak, mint aki az asztali gépén MS Outlookot használ. Az új szisztéma az első bemutatók tapasztalatai szerint tetszik a szolgáltatóknak – márpedig a mobilpiacot igen nagy mértékben még ma is az ő véleményük befolyásolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.