Reális Zöldek kontra MTA

„A jövő nem épülhet áltudományra, hanem csak tudományra!” – mottóval holnap tüntetést tart a Magyar Tudományos Akadémia székháza előtt a Reális Zöldek Klub. A bős–nagymarosi vízlépcsőrendszer megépítését, valamint a paksi bővítést is támogató szervezet az elmúlt két évtizedben markáns véleményt képviselt, és sok ellenfelet szerzett az általa hangoztatott témákban. A mostani tüntetést azért rendezik, mert szerintük az Akadémia nem független a politikától, miközben annak kellene lennie.

A Reális Zöldek úgy látják, hogy az Országgyűlés és a kormány szemléletváltásához járulna hozzá, ha az MTA a világban folyó és a hazai tudományos kutatások eredményeit értékelné és javaslatokat fogalmazna meg, hogy Magyarországon a környezet- és természetvédelem ügye tudományos alapon folyjék. A megélhetési kutatóktól, azok áltudományos nézeteitől az előbbi két szervezetnek szabadulnia kellene.

A Reális Zöldeknél az idei riói fenntartható fejlődési konferencia eredménytelensége verte ki a biztosítékot. Szerintük Rio előtt sem az Országgyűlés, sem a kormány nem kérte ki a tudósok véleményét. Hazánk konszenzusos véleményt képviselt, de a zöldszervezet szerint tudományos témákban nincs konszenzus, ott érvek és ellenérvek vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.