Környezetbarát recept

A németországi Baden-Württemberg tartományban elhelyezkedő Ulm városában található Hermann Bantleon GmbH céget 1918-ban alapította a névadó, Hermann Bantleon.

A vállalkozás az AVIA-csoport tagja számos német, magyar és európai vállalattal együtt. Szerteágazó kapcsolatai vannak Európán kívül Ázsiában, Amerikában és Ausztráliában is. A Bantleon GmbH többek között kenőolajok előállításával foglalkozik már az ötvenes évek óta. „A minőség és a szolgáltatás nagy szerepet játszik a termelés során” – hangsúlyozta Heribert Grossmann ügyvezető igazgató. Csak a cég pincéjében 1,1 millió liter kenőolajat raktároznak, ezt később feldolgozzák. A vállalat az olaj megfelelő frakcióját a világpiacról szerzi be, majd saját fejlesztésű receptje alapján dolgozza kenőolajokká. Egy új termék fejlesztésekor minden esetben szem előtt tartják a fenntartható fejlődés szempontjait, vagyis minél inkább környezetbarát eljárások és termékek kidolgozására törekednek. A termékeket igyekeznek úgy fejleszteni, hogy a lehető legkevesebb melléktermék keletkezzen, a laboratóriumban folyamatosan kutatják a legmegfelelőbb eljárásokat. A cég maga nem foglalkozik újrahasznosítással, az eladott kenőolajat erre szakosodott vállalatok gyűjtik be a felhasználóktól. Mindezen törekvéseket az Ulmi Egyetem fenntartható gazdálkodás tanszékének segítségével igyekeznek megvalósítani.

 

MAGYARORSZÁG AZ EU-BAN A fenntartható fejlődéshez kapcsolódó mutatók alapján hazánk az unió középmezőnyében helyezkedik el. A nemzetközi összehasonlítások szerint a gazdasági-társadalmi fejlődés, az éghajlatváltozás, a fenntartható termelés és a gazdasági eszközök mutatói alapján átlagos szintet értünk el, ám a lakosság élettartama és foglalkoztatása elmarad az uniós átlagtól. (MTI)

Az alapanyag a világpiacról érkezik
Az alapanyag a világpiacról érkezik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.