Olcsó táblagépek jönnek

Egy iparági körökben referenciának számító tajvani szakmai hírportál szerint a Microsoft és az Intel innovatív árazással igyekszik megtörni az iPadek hegemóniáját a táblagéppiacon.

A szeptemberben érkező Windows 8-as tabletek közül a legolcsóbb már 300 dollárért (nagyjából 66 ezer forintért) elérhető lesz, és a legdrágábbért sem kérnek többet 1000 dollárnál – ezzel megpróbálják 50 százalék alá nyomni az Apple jelenleg 70 százalék fölötti részesedését.

Az olcsó táblákat elsősorban az Acer és a Lenovo gyártja majd (elképzelhető, hogy az utóbbi cég iskolai használatra egy 300 dollárnál olcsóbb, speciális verzióval is előrukkol, bár ez aligha lesz az iPad konkurense), de a kínai és a tajvani gyártóknak természetesen lesznek drágább modelljeik is. A versenybe beszáll a HP, a Dell, az Asus és a Toshiba is, együttesen több mint 30 készüléket dobnak piacra az év végéig.

Az árak leszorításának eszközei azok a kedvezmények lesznek, amelyeket a Microsoft és az Intel biztosít a szoftverlicencet és a Windows 8 használatához szükséges processzort megvásároló ipari partnereknek. A nyárra ígért új operációs rendszerrel kapcsolatban a korábbi hírek még arról szóltak, hogy az első Windows 8-as tabletek viszonylag drágák lesznek, ami az okostelefonok piacán sem bizonyult jó taktikának: ha egy platform ugyanolyan jó, mint a piacvezető, árban akkor is alá kell kínálni, mert különben a vásárlók többsége marad a már bevált márkánál.

Amit az Apple kevésbé akart, megtette az iFixit.com honlap - megszerezte az egyik első darabot az új iPadből és szétszerelte
Handout image released by iFixit.com shows a new iPad is opened using a heat gun and a plastic tool in Melbourne, Australia March 15, 2012. iFixIt.com staff flew to the Telstra store in Melbourne and were the first customers in line to buy the iPad 3 for this teardown project, according to the iFixIt.com blog. Apple Inc's new iPad went on sale in Australia early on Friday, greeted by throngs of fans hungry to get hold of the U.S. consumer giant's latest, 4G-ready tablet computer. REUTERS/iFixIt.com/Handout (AUSTRALIA - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.