A változatosság gyönyörködtet – és hasznos
A szántóterületen megtermelt gabonafélékkel (rozs, búza, árpa) látják el a haszonállatokat (marha, sertés), ezeket később saját hentesüzemükben feldolgozzák. A hús egy része a kolostor éttermébe kerül, s ebből fedezik a szerzetesek és alkalmazottaik ellátását, de természetesen eladásra is termel a húsüzem. A húsüzem és saját pékségük termékeit a kolostor területén található bioboltban, valamint piaci standon árusítják. A kertészetben megtermelt biozöldségeket is hasonló módon használják fel és értékesítik.
A szerzetesek előnyben részesítik a régió nyújtotta szolgáltatásokat, együttműködnek a környék biogazdálkodást folytató gazdáival. Így például a sörárpát egy közeli sörgyárnak adják el, ugyanakkor a kolostor éttermében ezt a sört forgalmazzák. A repceolaj előállításához szükséges sajtológépet kezdetben maguk üzemeltették, de most már bérbe adják egy környékbeli gazdának, aki a kolostor bioüzemanyag-szükségletét fedezi.