Hetes után két nyolcas

Megtörtént a Windows új, egyelőre még végleges név nélküli operációs rendszerének első hivatalos bemutatkozása a cég fejlesztői konferenciáján.

A szoftver még nincs kész, csupán az alapfunkciói működnek, ennek ellenére a csak Intel-processzoros gépeken futó, regisztráció- és díjmentes munkaverziót már több mint félmillióan letöltötték.

A vállalat sikertermékének, a 7-esnek a leváltására hivatott program iránt hatalmas az érdeklődés, és az első tesztek után közzétett tapasztalatokból óvatos derűlátás olvasható ki, különösen a gyorsasága és a hasznos új funkciók (virtuális merevlemez, használható fájlmegosztás és gyorskeresés, beépített CD- és DVD-író stb.) kapcsán.

Az érezhető bizonytalanság leginkább azzal kapcsolatos, hogy a rendszer kétféle kezelőfelülettel (némi leegyszerűsítéssel asztali és tablet) működik, mintha a felhasználó valójában két különböző operációs rendszert kapott volna (sőt az „asztal” az elsőben csak egy opcionális alkalmazás), és egyelőre nem világos, hogyan fog működni ugyanaz a megoldás az eltérő képességeket igénylő hardverkörnyezetekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.