Tönkölyre épített gazdálkodás
Az általa vezetett Galgafarm háromszáz hektárja Budapesttől alig ötven kilométerre található. Kistérségi gazdálkodásra törekednek: arra, hogy a környező településeket ötven kilométeres körzetben egészséges élelmiszerrel lássák el. A csaknem húsz éve működő farmon alapítása óta vegyszermentes a termelés és a feldolgozás. Az itt előállított élelmiszereket a biotermelést is vizsgáló ellenőrzésnek vetik alá, de még soha nem találtak hibát.
A föld tápanyagpótlását például műtrágya helyett amerikai ötleten alapuló, magyar fejlesztésű módszerrel előállított természetes humusszal oldják meg. Egy speciális gilisztafaj, az Eisenia fetida és szimbiontabaktériumok segítségével istállótrágyából tápanyagokban gazdag, morzsás szerkezetű humuszt „gyárt”. Az így trágyázott, jó minőségű talajba hagyományos tönkölybúzát vetnek, amelynek termesztése a hagyományos búzáénál kevésbé jövedelmező, ám amely sokkal egészségesebb.
Mivel e gabona magjának mintegy 40 százaléka pelyva, jó másfél kiló szükséges belőle egy kiló liszt előállításához. Az állatok is csak természetes, stimulálószer-mentes élelmet kapnak, így a húsukba sem épül be semmilyen méreganyag.
Az állattartás természetes körülmények között zajlik. Itt egy tehén naponta átlagosan tizenhat liter tejet ad, ezzel nem tudja felvenni a versenyt a hormonokat nyelő tehenekkel, viszont a tej minősége kimagasló. A Galgafarmon nem elsősorban a haszonra törekednek, hanem, hogy egészséges élelmiszert állítsanak elő.