Technofile

Újságok a Google-tól

Digitális újság- és magazintartalmak értékesítését könynyítő szolgáltatást vezet be a Google. A One Pass megoldás a tartalmak értékesítésére, illetve internetes, okostelefonos és tabletes megjelenítésére szolgál. Hasonló alkalmazás az Apple-nél is létezik, ám ott a díjbevételek 30 százalékát be kell fizetni licencdíjként, a Google viszont a hírek szerint nem kér ilyen hozzájárulást.

Vonatjegy telefonon

Mobiltelefonos jegyvásárlásra írt ki tendert a MÁV-Start. A cég mindhárom magyar mobilszolgáltató ügyfeleinek lehetővé akarja tenni a telefonnal történő jegyvásárlást, a mostani felhívás a fizetési csatorna kiépítésére szól. Az új megoldás kapcsolódik majd az internetes e-Ticket értékesítési rendszerhez.

Hízókúrán a Lenovo

Lekörözte a nyugati versenytársakat a tavalyi utolsó negyedévben a Lenovo; a legnagyobb kínai számítógépgyártó az amerikai Hewlett-Packardnál (HP), a Dellnél és az Acernél is nagyobb mértékben növelte forgalmát. A számítógépgyártók világrangsorában a negyedik helyen álló társaság 9,48 millió számítógépet (PC) adott el, 21,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A HP táblája

Amerikában mutatta be a Hewlett-Packard (HP) TouchPad nevű új tabletjét. A webOS operációs rendszerű készülék 70 dekagramm súlyú, képernyője iPad méretű. Van rajta második kamera (videotelefonáláshoz) és flashtámogatás is.

Műholdas mobil késésben

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális ügyekért felelős alelnöke felszólított 21 uniós tagállamot – köztük Magyarországot –, hogy a lehető leghamarabb hozzák meg a mobil műholdas szolgáltatások öszszeurópai kiépítéséhez szükséges jogszabályokat. Az Európai Tanácsban 2008 májusában elfogadott menetrend szerint legkésőbb 2011 májusában valamennyi tagállamban mobil műholdas szolgáltatásokat kellene alkalmazni, ehhez azonban a legtöbb helyen hiányoznak a feltételek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.