Technofile

Asztali érintés

A HP elkészítette az iparág első dönthető monitorú (60 fokos szögben, azaz közel vízszintes pozícióig lehajtható) érintőképernyős asztali számítógépét. Az újszerű megjelenésű eszköz bizonyos vizuális alkalmazásokhoz lehet nagyon hasznos, emellett megkönynyíti azok dolgát, akik a táblaszámítógépükün már hozzászoktak a billentyűk nélküli munkához.

Kubai széles sáv

Az idén nyártól tenger alatti optikai kábel kapcsolja Kubát a világ internetes adatkeringésébe. A kábelt fektető venezuelai bejegyzésű hajó szerdán este érte el Kuba partjait. A Venezuelától Kubáig vezető 1600 kilométeres kábelnyomvonal lefektetési költsége 70 millió dollár volt. Eddig kizárólag műholdas internet kötötte össze Kubát a világgal.

Mobil 3D

A barcelonai Mobile World Congressen mutatják be az LG Optimus 3D, szemüveg térhatású képet adó okostelefont. A készülékkel kétlencsés kamerával lehet háromdimenziós felvételt készíteni, majd a 3 dimenziós képet szemüveg nélküli LCD kijelzőn lehet megtekinteni.

Biztonsági billentyű

Egy német cég által kifejlesztett szoftver a billentyűk leütésének ritmusából képes felismerni az illetéktelen számítógép-használatot. A KeyTrac rögzíti, mikor ütötte le a használó az adott billentyűt, és mikor engedte azt el. Az eredményt egy szerverre továbbítja, amely az adatok alapján profilt készít. Ha később újabb szöveget írnak be a gépen, a program azt is rögzíti, majd összehasonlítja a tárolt profillal.

Egységes mobiltöltők

A héten mutatta be az EU 14 mobilgyártó cége a közösen kialakított mobiltelefontöltő készüléket. A készülékek töltése ezentúl egységesen mikro-USB csatlakozáson történik majd. A megállapodás az Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (Alcatel mobile phones), Texas Instruments és az Atmel hardvergyártók között jött létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.