Iwiw újracsomagolva

Péntek déltől váltott az alapvetően öt évvel ezelőtti külcsínről új kinézetre a legnépszerűbb magyar fejlesztésű közösségi oldal. Az elmúlt évek során az volt a meghatározó, hogy az újabb ötletek egységes keret nélkül kerültek a rendszerbe, ami így lassúvá és technikailag kaotikussá kezdett válni – ezért kellett olyan megoldást megvalósítani, ahol már szervesen kapcsolódnak egymáshoz az alkalmazások, a képek, a felhasználói adatlapok és a klubok.

Külsőre a leglényegesebb változás – azon túl, hogy radikálisan csökkent a reklámfelület –, hogy az eddigi ikonosmenüs felület helyett szöveges lett a felső csík, ahonnan a legfontosabb funkciók mindig elérhetők, alatta pedig fülecskés (tabos) módon vannak elválasztva az egyéni tartalmak.

Ezenkívül az új rendszerben sokkal hangsúlyosabbak a közösségek: képeknél és a bejegyzéseknél lehet csoportszinten szűrni, ha például mást szeretnénk elérhetővé tenni családtagoknak vagy kollégáknak az évfolyamtársaknak. Körlevelek készítésekor is elég a csoport nevét megadni és mindenki megkapja az üzenetünk. A csevegés (chat) is ennek megfelelően bővült: láthatjuk, hogy melyik csoportból kik vannak bejelentkezve – és persze itt is meg lehet határozni, kik láthatják, hogy mi ott vagyunk-e. Azt védendő, hogy több száz ismerőst kellene bekategorizálni, lehetőség van mind az egyéneknél, mind a csoportok gyűjtőoldalán megadni: ki melyikben legyen benne.

A tervezők szerint ezúttal nem a növekedés az elsődleges, hanem a már meglévő tagoknak olyan felületet adni, ahol szívesen töltik az internetezésre szánt idejüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.