Technofile

Vállalati levelek a gmailben

A vállalati e-mailezéshez nyújt segítséget a Google Message Continuity nevű szolgáltatás. Ennek segítségével az Exchange-felhasználók egy folyamatos, élő biztonsági mentést kapnak saját g-mail postafiókjukba a vállalati levelezésükről. Ehhez akkor fordulhatnak, ha az Exchange Server karbantartás vagy hiba miatt leáll.

Több rendszer, egy telefonon

Virtualizált okostelefonon dolgozik együtt az LG Electronics és a Vmware – ami annyit tesz, hogy az együttműködés eredményeképp több operációs rendszer is futtatható majd egyetlen telefonon. Így lehetséges lesz, hogy egymástól teljesen elszigetelt környezetet lehessen használni munkára és személyes ügyekre.

Mindent a hívóról

Részben magyar fejlesztés a Call-Mix amely lehetővé teszi, hogy mielőtt megcsörren a telefonunk, szoftver ablaka felugrik és a hívó fél különböző adatait mutatja meg. A fejlesztés jelenlegi szintjén ez a hívó fél Facebook-profilját, Twitterfiókját, a közös levelezést, illetve a földrajzi helyzetét jelenti – írja a hwsw.hu.

Kínai szuperszámítógépek

Frissült a világ szuperszámítógépeit rangsoroló ötszázas lista, amelynek élén immár a kínai Tianhe–1A áll, egészen elképesztő 2,57 petaflopsos teljesítményével. A 10 leggyorsabb rendszer között már csak 5 amerikai van. A novemberi listán már 17 GPU gyorsított szuperszámítógép van, ezek közül tízben NVIDIA-csipek dolgoznak.

Spórolni a roamingon

Új internetes adatroaming tarifákat vezet be a Vodafone Európában, melyek jövő év első felében mutatkoznak be a hazai vállalatnál. Aki keveset utazik külföldre, annak a 2 eurós napidíjért 50 megabájt adatforgalmi keretet adnak, ezt az otthoni tarifával lehet „lehasználni”. A sokat roamingolók díját beépítik az előfizetésbe, de nekik csak napi 25 mega lesz a keret.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.