Technofile

Google-könyváruház

Hamarosan bemutatkozik a Google könyváruháza. A Google Editions platform a jövő év első negyedévétől lesz elérhető az USA-n kívül. Az új rendszer különbözni fog az Amazon és az Apple rendszereitől, ugyanis készülékfüggetlen lesz.

Mobilokra tart a 3D

A háromdimenziós tartalmak a különböző hordozható eszközökön is elterjedhetnek a következő években, méghozzá igencsak gyorsan. Az In-Stat előrejelzése szerint néhány év alatt fontos áttörést érnek el a 3D-s kijelzők, különösen az internetkapcsolattal rendelkező okostelefonokban terjed majd el a technológia.

Per a Facebook ellen

A Német Fogyasztóvédelmi Központok Szövetsége bírósági eljárást kezdeményezett a Facebook közösségi portál üzemeltetői ellen, mivel az amerikai cég – a szervezet álláspontja szerint – egyáltalán nem veszi figyelembe az európai adatvédelmi törvényeket. A jogvédők szerint a Facebook egyáltalán nem reagált korábbi észrevételeikre.

Teljes bankleállás

Több millió ausztrálnak okozott komoly problémát, hogy egy informatikai üzemzavarnak köszönhetően lebénult a National Australia Bank teljes rendszere. A Sydney Morning Herald tudósítása szerint sem a készpénzfelvétel, sem pedig az átutalások nem működtek, méghozzá napokon keresztül.

Ipari mobil

Magyarországon is forgalomba hozták az ipari felhasználásra szánt, rendkívül ellenálló Sonim mobiltelefon-családot. Elsőként az XP1300 Core típus jelent meg a hazai piacon. A legszigorúbb szabványnak, az IP68-nak való megfelelőség gyakorlatilag teljes por-, ütés- és vízállóságot feltételez. A gyártó szerint reptereken, építkezéseken vagy a mezőgazdaságban is kiválóan használhatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.