Technofile

Korhatáros Android

Eddig úgy tűnt, hogy a Google elégedett az önfenntartó rendszerrel, s nem szabályozza az Android Marketet, de lesz változás. Az egyik legfontosabb változás, hogy egyes alkalmazások esetén bevezetik a korhatáros hozzáférést annak érdekében, hogy a szigorúbb szabályozású országokban is megfelelően működjön a rendszer.

Javított Explorer

Két kisebb javítást adott ki az Internet Explorer 9 béta változatához a Microsoft. Az IE9 előzetes verzióját már 10 milliószor töltötték le. A mostani javítás stabilitási problémákat orvosol, de a vállalat nem közölte, milyen helyzetekben vagy felhasználási körülmények között volt instabil az IE9 béta, csak annyit, hogy a javítás stabilabbá teszi a szoftvert.

Érintős Acer gépek

Az Acer elnöke, Gianfranco Lanci mutatta be cégének új készülékeit: a kínálatba hamarosan bekerül egy 10 hüvelykes windowsos táblagép, két androidos modell és egy hatalmas érintőképernyős okostelefon, valamint egy dupla érintőképernyős laptop.

Sokmagos processzorok

Az Intel olyan processzorokon dolgozik, amelyek a jelenlegi termékeknél sokkal több processzormagot tartalmaznak. A New Orleansban rendezett Supercomputer 2010 nevű szakmai konferencián Timothy Mattson kutató mutatta be a Single Chip Cloud Computer nevű csipjét, amelyben sikerült 48 processzormagot elhelyezni. A szakember szerint lehetséges hogy 1000 magot is használhassanak egyetlen csipben.

iPad újság

Táblagépekre, konkrétan az iPadre tervezett digitális újság elindítását tervezi Rupert Murdoch médiamágnás. A fizetős internetes hírszolgáltatás elterjesztésének úttörője a The Daily újságírói gárdáját már össze is verbuválta. A próbaüzem karácsony környékén indul be, s a nagyközönség a tervek szerint napi 99 centért vagy havi 4 dollár 25 cent ellenében olvashatja a lapot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.