Technofile

Vírus Androidra

A Panda Security harmadik negyedéves szakértői jelentéséből kiderül: már az Android-platformon is megjelentek az első kártevők, bár ezek nem a szó klasszikus értelmében vett „vírusok”. A FakePlayer, egy sima videolejátszónak tűnik, valójában a háttérből SMS-eket küld. A TapSnake a készülék GPS-vevőjét használja fel arra, hogy a felhasználó pozícióját jelentse egy szerver felé.

Elindult a három csapás

Az első figyelmeztető üzenetek kiküldésével elindult Franciaországban a kalózkodást akár az internetkapcsolat felfüggesztésével is büntető háromcsapásos rendszer. A figyelmeztetéseket két nagyobb szolgáltató ügyfelei már megkapták.

Skype Facebook

A Facebook együttműködik a Skype-pal, hogy IP-telefont és SMS-küldést is biztosítson a közösségi portál felületéről. A Facebook jelenleg csak írásos csevegési funkciót kínál, de több felhasználónál már megjelent a Skype bejelentkezési állapotára utaló jelzés. Az alapító szeretné a közösségi hálózatot egy olyan univerzális kommunikációs platformmá kiépíteni, amely akár a mobilkészülékeken is használható.

Videokonferencia otthon

A Cisco otthoni telepresence megoldással rukkolt elő, s hivatalosan is bemutatták a Umi (you-me) megoldást. Ez prémium minőséget ígér, ennek megfelelő áron. A Umi otthoni videotelefon egy HD videokamerából és beépített mikrofonból áll, amelyet a felhasználónak a már meglevő HD tévéjéhez kell kapcsolnia, s automatikusan a szoba méretéhez és az uralkodó fényviszonyokhoz igazítja a képet. A készletben található távirányítón a képernyőn megjelenő menüben lehet navigálni.

Családi Windows 7

Hazánkban is kapható lesz a Windows 7 Family Pack, amely legfeljebb három otthoni PC-n teszi lehetővé korábbi Windows operációs rendszer frissítését a Windows 7 Home Premium változatra. Október 22-én, a Windows 7 premierjének évfordulóján kerül a magyar boltokba ez a kiadás, amely Magyarországon most először lesz elérhető, s gyakorlatilag fél áron teszi elérhetővé az operációs rendszert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.