T, mint kutató

Harmadik éve vesz részt a Kutatók Éjszakáján a kutatás-fejlesztés és az innováció területén élenjáró Magyar Telekom. A központi budapesti helyszín, a Millenáris biztosítása mellett innovatív bemutatókkal és interaktív programokkal várják a látogatókat.

Testre szabott programsorozat a Kutatók Éjszakája a társadalmi szerepvállalásáról ismert, vezető telekommunikációs cég számára. Az oktatás és a tudományos ismeretterjesztés támogatása a Magyar Telekom kiemelt feladata, különös tekintettel a tudás és az élmények korlátlan megosztására kialakított multiplatformos tartalomszolgáltatások fejlesztésére. A tudomány népszerűsítése aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez – ez egyben a Kutatók Éjszakájának a küldetése is.

Sokan várják a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest új meglepetéseit. A KiBu három installációval is jelentkezik. Az Animata árnyszínházban valós idejű animációs szoftver virtuális bábjaival építhetünk fel jeleneteket. Az Opera Looper a New York-i Brooklyn Museum számára készült interaktív installáció. A látogatók keltik majd életre a Landelion nevű, újrahasznosított kábelekből kialakult organikus netpitypangot.

Az Origo, a Magyar Telekomcsoport interaktív és multiplatformos tartalomszolgáltatója új bluetooth mobilalkalmazásaival mutatkozik be a Millenárison.

Videokonferencia lesz a rendezvény budapesti és győri helyszínei között, amelyhez a Magyar Telekom rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, a KFKI biztosítja a kiváló minőségű élő kapcsolatot.

A pályakezdők körében egyre népszerűbb „Legyél te is mindennapi hős!” gyakornoki programjával külön standon ismerkedhetnek az egyetemisták és főiskolások.

A Magyar Telekom programjairól bővebb információ a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon olvasható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.