Technofile

Windows Phone 7

A hírek szerint október 11-én mutatkozik be az új mobil operációs rendszer, a Windows Phone 7, amelyhez nagy reményeket fűz az iparág. Jól értesült források szerint egyszerre több, köztük a Samsung készülékei érkeznek majd az új rendszerrel – néhány nappal az operációs rendszer hivatalos bemutatója után.

LG, Froyóval

Az LG két új mobilt is bemutatott, mindkettőn a Google Android operációs rendszer legújabb, 2.2-es változatát, kódnevén Froyo futtatja. Az Optimus Oneés az Optimus Chic-modell elsősorban külalakjában különbözik egymástól. De mindkét modellnek 3,2 hüvelykes kapacitív érintőkijelzője van.

Megújul a Twitter

Új funkciókkal bővül a népszerű mikroblog-szolgáltatás. A cél, hogy a Twitter használata különleges szoftverek nélkül is kényelmes és egyszerű legyen, s a felhasználók képekkel és videókkal is kiegészíthetik majd tweetjeiket. Az új funkciók mellé megváltozott dizájn is társul. Sokak szerint ezzel a Twitter a Facebook babérjaira tör.

Közös hálózatok

Az Európai Bizottság azt szeretné, hogy a nagy sávszélességű, új generációs hálózatok ne csak a nagy távközlési cégek, hanem minden piaci szereplő számára nyitottak lennének. A Financial Times szerint az Európai Bizottság jövő hétfőn akarja elfogadni azokat az irányelveket, amelyek segítségével biztosítható a hálózatmegosztás. Az európai fejlesztések összege elérheti a 180–270 milliárd eurót.

Androidos trójai

A Kaspersky biztonsági cég munkatársai egy Android mobilokra írt kártevőt fedeztek fel, amely megtéveszti, majd emelt díjas szöveges üzenetek küldésével károsítja meg a felhasználókat. A trójai készítői a keresőoptimalizálási módszert alkalmazták. A program orosz portálokról töltődik fel az áldozatok telefonjaira, mintha médialejátszót telepítenének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.