Biblikus játékok

Világsikerűnek szánt MMO-t (massively multiplayer online – azaz tömegesen játszható sokszereplős internetes – játékfolyamot) fejleszt egy német cég a Bibliából. Az alapvetően üzleti – és nem mondjuk hitéleti – okok miatt elindított vállalkozás szép karrierre számíthat, hiszen a szent könyvek ószövetségi részében minden olyan kellék (történet, figura, helyszín, misztikum) jelen van, ami egy kalandjátékot népszerűvé tehet, az ismertséget pedig a témaválasztás automatikusan garantálja.

Az egyelőre The Bible Online munkacímen futó, bétaverzióban a jövő héttől már tesztelhető játék böngészőalapú, azaz nem foglal nagy helyet az otthoni számítógépen, és nem igényel különleges erőforrásokat a PC részéről. Ennek ellenére igényes, szépen rajzolt felületen játszható, bár a digitalizált bibliai táj látványnak nem igazán változatos.

Az alkotás több, elkülönülő epizódból áll, ezekből egyelőre az első próbálható majd ki. A sztori a klasszikus birodalomépítő játékokra emlékeztet: a cél az ígéret földjének meghódítása. A történetet Ábrahám szemszögéből látjuk, illetve alakítjuk. A többi karakter is a Bibliából ismert személyiség lesz, és persze a további fejezetek is a kalandosabb bibliai fejezetekből indulnak ki. A grafika színvonalas, de aki látott már közelről MMO-t, nem igazán fog meglepődni, sok megoldás visszaköszön például az Age of Empiresből. Az önkéntes tesztelőket a thebible-onlinegame.com-on várják a fejlesztők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.