Kritikus tömeg okostelefon

Kétszázezer új Android-felhasználó naponta – ennyi készüléket aktivál a Google naponta – jelentette be minap BlackBerry készülékét a kanadai Research in Motion, az Apple híre pedig, hogy ezentúl ingyen próbálhatók ki az iPhone- ra letölthető fizetős alkalmazások. Éleződik az okostelefon-platformok közötti harc.

A RIM a BlackBery 9800-as készülékével és új operációs rendszerével jól láthatóan tovább próbál nyitni a kommerszebb okostelefonok piaca felé, egyben megpróbálja levetkőzni azt a sztereotípiát, miszerint a cég mobiljai kizárólag az üzletemberek igényeit elégítik ki.

Az okostelefon-ellátottság elérte a kritikus tömeget, nemcsak a nemzetközi prondon, immár hazánkban is – köszönhetően az egyre szélesedő kínálatnak és annak a versenynek, amelyet az új gyártók – például a Huawei, melynek készülékeit Vodafone márkanéven forgalmazzák – belépése jelent. Egy hazai felmérés szerint az okostelefonnal rendelkező T-Mobile-ügyfelek naponta átlagosan 20 percet töltenek telefonos netezéssel, az iPhone-nal rendelkezők pedig 31 percet. Ehhez a szolgáltatók olyan díjcsomagokkal járulnak hozzá, amelyek mobilinternetes adatforgalmat is magukba foglalnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.