Technofile

Kié a Facebook?

Egy amerikai webdizájner beperelte a Facebook közösségi portál tulajdonosait, mondván: olyan szerződések vannak a birtokában, amelyek szerint a cég egy része az övé. A fejlesztő készítette el 2003-ban a portál elődjének számító The Face Bookoldalt, méghozzá 1000 dollárért, és a vállalkozás 50 százalékos tulajdonrészéért. A szerződésben az is szerepelt, hogy amennyiben a szolgáltatás a tervezettnél később kezd működni, kötbér gyanánt megnő a fejlesztőnek járó tulajdonrész.

Fociláz a hálón

Összesen negyedmilliárd látogatót regisztráltak a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján a vasárnap véget ért, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság alatt. Naponta átlagosan 410 millió oldalt töltöttek le a felhasználók, az Anglia–Egyesült Államok csoportmérkőzés (1-1) közben pedig az is előfordult, hogy egy másodperc alatt egymillióan kattintottak a fifa.com-ra. A portál ezúttal közel háromszor annyi látogatót vonzott, mint a 2006-os, németországi vb idején.

Feltört iPhone

Az Apple okostelefonjait használók lehetőségeit szűkíti, hogy elvben csak az iTunes rendszeren keresztül telepíthetnek (a gyártó által „engedélyezett”) alkalmazásokat a készülékeikre. A telefon negyedik generációjának gyors feltörésével most elhárult ez az akadály: az Apple kikerülését lehetővé tevő törés már elkészült, és egy internetes videó szerint hamarosan a SIM-unlock (szolgáltatófüggetlenítés) is megoldható lesz.

SMS az okmányirodától

Mostantól SMS-ben vagy e-mailben is értesítést kérhetnek az ügyfelek az okmányirodákban arról, hogy elkészült az általuk igényelt igazolvány, útlevél, illetve vezetői engedély. Az e-mailes vagy SMS általi értesítéshez az ügyfélnek természetesen meg kell adnia email címét és/vagy mobilelérhetőségét az okmány igénylésekor az irodában. Hasonló módon az okmányok érvényességének lejárta előtt is kérhető figyelmeztető üzenet.

Játékos magyarok

Magyarországon 2,3 millió fő játszik valamilyen rendszerességgel online játékot, ami a magyar internetezők 65 százalékát teszi ki – derül ki a GKIeNET és a T-Mobile felméréséből. Arányaiban a 15-17 éves korosztályban játszanak a legtöbben, 250 ezren, ami a korcsoport internet felhasználóinak 84 százaléka. Az online játékok népszerűségét jelzi, hogy a gazdasági recesszió ellenére mind a játékkonzolokra, mind a PC-kre fejlesztett programok piaca nőtt idehaza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.