Tábla PC: alma után szeder

Az egymás után megjelenő, a notebook/netbook kategória után a tabletek uralmát jósoló prognózisokat most egy piaci hír is megerősítette: az Apple, illetve az „ellentábor” (a Microsoft-platformot használó gyártók sora) után a héten egy harmadik szereplő, a Blackberry okostelefonokat gyártó R.I.M. is bejelentette, hogy hamarosan előáll a saját táblagépével.

Mivel az iPad sikeres fogadtatása már bebizonyította, hogy a felhasználók is nyitottak az érintőképernyős vezérlésre és adatbevitelre épülő technológiára, várható, hogy a márkák versenye – és nyomában az árak csökkenése, illetve a szolgáltatási kínálat bővülése – már az idén komolyan felgyorsítja a tabletek elterjedését.

A legfrissebb és abszolút R.I.M.-közeli forrásból származó hírek alapján az új táblagépben a Flash és a dupla kamera is biztosnak tűnik, emellett 7 hüvelykes képátló tűnik valószínűnek.

A Blackberry tablet különösen az amerikai számítógéppiacot boríthatja fel, ott ugyanis a Blackberry telefonok sikeresebbek az iPhone-oknál. Az R.I.M. tabletje ezért is jelenik meg először az USA-ban – az év vége felé –, az európai premierről egyelőre nincs hír.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.