Konzolháború

Újraindul a harc a játékkonzolpiac felosztásáért – ez a legfőbb tanulsága az e heti nagy játékvásárnak, az Electronic Entertainment Expónak (E3). Los Angelesben az is kiderült, hogy a jövő játékait mindenképpen térben játsszák.

Az E3 legnagyobb dobása a Microsoft nevéhez fűződik: az amerikai cég itt mutatta be a játékosokat évek óta izgalomban tartó koncepció, a Project Natal végső változatát. A boltokba már Kinect néven kerülő eszköz kamerák, mikrofonok és mozgásérzékelők segítségével követi a játékos minden gesztusát, kézés lábmozdulatát, és ezekből a reakciókból hozza létre azokat a visszacsatolásokat, amelyekkel a játékot irányítani lehet.

Amennyiben a gesztusvezérlés valóban jól működik, akkor az állítólag viszonylag alacsonyra árazott konzol, illetve a sokféle egyéb eszközben is hasznosítható technológia sikerre van ítélve. A Kinect képességeihez illeszkedő játékszoftverek első komolyabb hulláma állítólag az őszi–téli bevásárlószezonban érkezik majd.

A versenyből természetesen a többi konzolspecialista sem akar kimaradni. A Nintendo a szemüveg nélkül is élvezhető 3D-s látványvilágot kínáló, hordozható konzollal igyekezett feltűnést kelteni, a hardver kisebb hibái ellenére sikerrel. A Sony olyan 3D-s játékdömpinggel jelentkezett, amit egyelőre senki sem tud felülmúlni az ágazatban – igaz, ezekhez 3D-s tévé is kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.