Technofile

Windows Phone Skype nélkül?

A több PC-s és mobilos platformról is elérhető Skype fejlesztési tervében nem szerepel a Windows Phone 7 kompatibilis változat elkészítése – értesültek IT-lapok. Dan Neary, a cég egyik alelnöke az ausztrál Smarthouse-nak nyilatkozva gyakorlatilag megerősítette az információt.

Fejlesszen Samsungra!

Magyar alkalmazásfejlesztők számára szervez konferenciát a Samsung május végén, hogy az újonnan megjelent, Bada operációs rendszerükhöz egyre több magyar alkalmazás jelenjen meg a Samsung badás telefonjain. A Bada elkészítése során fontos szempont volt, hogy bárki készíthessen hozzá alkalmazást.

Új generációs LCD

Magyarországon is forgalomba került a Sharp új generációs Aquos tévécsaládja, amely az összes LCD-technológiától különbözik: az RGBY-technológiának köszönhetően a színárnyalatok különbségeinek még finomabb visszaadására képes, amely az arany, a sárga, a zöld és a kék színek esetében hasznos.

3D a kábelen

Egy sajtóbemutató erejéig élesben továbbított 3D-s tévéadást hálózatán a UPC. Ugyan nem volt nyilvános, de a digitális-előfizetéssel rendelkezők bármelyikéhez eljuthatott volna az új technológia, amelyet a hazai kábelszolgáltatók közül elsőként a UPC tesztelt.

Közösségi dugófigyelő

Az okostelefonnal rendelkező autósok és kerékpárosok kedvében jár az a dugófigyelő alkalmazás, amely közösségi szolgáltatásként működik: a forgalmi információs rendszer a tagok által szolgáltatott adatok alapján működik, azaz egy információbegyűjtő és -elosztó rendszer. Egyelőre iPhone és Windows Mobile platformokon működik, de hamarosan érkezhet Blackberryre is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.