Technofile

Kínában tarol a mobil 3G

Kínában 4 millió 830 ezren fizettek elő a nagy sebességű mobil hozzáférést biztosító 3G szolgáltatásra az első negyedévben, s ezzel az országban 18 millió fölé emelkedett a felhasználók száma – közölte az illetékes Ipari és Informatikai Minisztérium. Előrejelzések szerint a világ legnagyobb internetpiacán, ahol már 384 millióan használják a világhálót, 2011-re 150 millió 3G-felhasználó lesz.

Kiberbűnőzési toplista

Tizedik helyen szerepel Magyarország az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló térség kiberbűnözési toplistáján. A régióban a kártékony netes tevékenység két százalékát magyarországi IP-címekről indítják – derül ki a Symantec tanulmányából. A fertőzések zöme a különböző kölcsönök, jelzáloghitelek visszafizetési lehetőségeit reklámozó kéretlen levelekkel, illetve az otthonról végezhető munkalehetőséget ajánló oldalakról érkezett.

Több hordozható PC-t vesznek

A Gartner prognózisa szerint idén a gazdasági helyzet javulásával elsősorban a hordozható számítástechnikai eszközök iránt nő meg a kereslet. Világszerte 366,1 millió számítógép eladására lehet számítani, ami 20 százalékkal több a tavalyinál. A magyar piacon a szakértők azt várják, hogy az idén stabilizálódik a kereslet, majd 2010 végén nőni kezd.

A weben terjeszkednek a kiskereskedők

Az amerikai kiskereskedelmi cégek a terjeszkedés lehetőségét főleg az online forgalom növelésében látják. A KPMG felmérésében részt vevő cégek 49 százaléka elsősorban weboldalát fejleszti idén, 67 százalék az adatbányászat révén alaposabb vásárlói adatbázist épít ki, s csak 37 százalék bővíti üzlethálózatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.