Technofile

Telecom kontra Google

Három nagy európai távközlési szolgáltató arra próbálja rávenni a Google-t, hogy ossza meg velük hirdetési bevételeit, cserébe azért, hogy ők továbbítják az online cég tartalmait. Érvelésük szerint a Google egyre több tartalmat és szolgáltatást kínál a felhasználóknak, viszont a távközlési cégeknek egyre nagyobb nehézséget jelent, hogy ezeket jelentős részben mobil eszközökről veszik igénybe, így a vártnál nagyobb mértékben nő a forgalom a hálózatokon.

Gondban az adatokkal

Peter Hustinx európai adatvédelmi biztos szerint nem elég, ha az elektronikus hulladékot környezetvédelmi szempontok alapján hasznosítják újra, gondoskodni kell a kidobott vagy leselejtezett eszközökön található érzékeny személyes vagy vállalati adatok törléséről is. Hustinx szerint az elektronikus hulladékokról szóló, hatályos EU-szabályozás e téren komoly hiányosságokkal küzd.

Új MacBook-család

Frissítette hordozható gépeit az Apple. A MacBook Pro termékcsalád immár az Intel legmodernebb processzorait, a 32 nanométeres technológiával készülő Corei5 és Core i7 csipeket kapja, de csak a 15 és 17 hüvelykes modellek. A legnépszerűbb, 13 hüvelykes kivitel továbbra is Core 2 Duóval kapható.

3D Playstation

Egyre több gyártó, így a Sony, a Samsung, a Sharp és a Panasonic is piacra dobta 3D-s tévéit, vagy ezt teszik a közeljövőben. Ugyanakkor a Sony az egyetlen, aki mindjárt játéktartalmat is kínál az új tévék mellé, ugyanis frissítik a PlayStation 3 konzolok rendszerszoftverét, amely így 3D-s játékok fogadására is alkalmas. A konzol azonban nem csak Sony tévékkel használható majd.

Gigamemória

Megkezdte 32 gigabájtos DDR3 memóriamoduljainak szállításait a Samsung, ezeket a csipeket szerverekbe szánják, s így megduplázzák az eddig elérhető legnagyobb memóriaegység kapacitását. Időre lesz szükség, mire a márkás szerverszállítók felveszik kínálatukba az új memóriát, amely vélhetően aránytalanul drága is lesz kezdetben – figyelmeztetnek szakértők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.