Technofile

Ingyenes navigáció

A Nokia két újabb készüléktípuson tette ingyenessé a mobil navigációt, igaz, olyanokon, melyeket már régebben forgalmaznak. A támogatott készülékek listája két S60 operációs rendszert futtató készülékkel, az E66 és E71 típusokkal bővült.

3D kijelző kézi gépekre

Kisméretű, mobiltelefonokba és más hordozható eszközökbe szánt 3D kijelzőt jelentett be a Sharp. Egyedülálló tulajdonsága, hogy nem szükséges szemüveg a 3D-kép élvezetéhez. A japán cég már egy évtizede fejleszti szemüveg nélkül is teljes háromdimenziós élményt nyújtó kijelzőit, amelyek a vállalat egyes monitorjaiban és noteszgépeiben is megtalálhatók.

Kötelezően független

A mobiltelefonok kártyafüggőségének megszüntetésére kötelezi a szolgáltatókat a japán kormány. Az intézkedés révén a fogyasztók készülékcsere nélkül válthatnak mobilszolgáltatót, és várhatóan csökkennek majd az árak – írják a helyi elemzések. A szabályozást még idén bevezeti a belügyi és távközlési minisztérium.

Korlátozható a háló

Komoly pofont kaptak az internet semlegessége mellett kardoskodó amerikai jogvédő szervezetek, valamint a helyi hírközlési szabályozó szervezet: egy kerületi bíróság kimondta, hogy a hatóság túllépett a hatáskörén, amikor elmarasztalta az egyik internetszolgáltatót, mert az korlátozta egyes ügyfelei hozzáférését.

iPhone-gasztrokalauz

Már egy magyar gasztronómiai kalauz, a www.mindmegette.hu is megjelent iPhone alkalmazás formájában. A kis programban a látogatók a Facebookon és a Twitteren is követhetik a weboldal aktualitásait. Az alkalmazásban 19 000 recept kereshető, akár a boltban, bevásárlás közben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.