Technofile

Beelőzött a mobilnet

A mobil adatforgalom meghaladta a hangátviteli forgalmat, világszinten – jelentette be iparági felmérésére hivatkozva az Ericsson egy Las Vegasban rendezett szakmai konferencián. Az adatforgalom globális szinten az elmúlt két évben évi 280 százalékkal növekedett, és az előrejelzések szerint az elkövetkező öt év során évente megduplázódik.

Szélsebes router

300 Mbps sebességű, otthoni és kisvállalati használatra szánt wifi routereket jelentett be a Cisco. A Linksys termékcsalád 802.11n szabványú modelljei a wifi mellett 4 darab 100 megabites Ethernetporttal is rendelkeznek, de van olyan készülék is, amely gigabites Ethernet-csatlakozással készült, sőt a 2,4, illetve az 5 GHz-es tartományban is képes vezeték nélküli adatátvitelre.

Hosszabb Windows-próba

A Microsoft 2010. december 31-ig meghosszabbította a Windows Enterprise Trial programot, amelynek keretében ingyenesen letölthető a Windows 7 Enterprise 90 napos próbaverziója. A lépést azzal indokolták, hogy minél több vállalati rendszergazda és fejlesztő tudjon teszteket végezni az operációs rendszer végleges változatával.

iPhone HD

HD-felbontású lesz az új iPhone – a rendszerint bennfentes információkat kiszivárogtató Engadget nemzetközi hírportál szerint. A kütyümagazinnál úgy tudják, június 22-én mutatják be a negyedik generációs iPhone-t iPhone HD márkanéven. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy az iPhone-ból készül egy olyan változat is, mely CDMA-hálózatokkal is kompatibilis.

Kötelező hackelés

Kötelező hackertanfolyamot rendelt el az összes informatikai alkalmazottjának az USA védelmi minisztériuma. A Pentagon az EC Council által szervezett Certified Ethical Hacking képzés mellett tette le a voksát, amely hazánkban is elérhető. A tanfolyamon minden katonai és civil dolgozónak részt kell vennie, aki informatikai biztonsággal foglalkozik, és hozzáfér a minisztérium rendszereihez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.