Technofile

Flash a Windowsmobilon

Az Adobe és a Microsoft már dolgozik azon, hogy a Windows Phone 7 operációs rendszeren elérhető legyen a Flash Player 10.1. A redmondiaknak ez jelentős fegyvertény lehet a konkurencia elleni harcban, hiszen ezzel a windowsos készülékek fogják a legsokoldalúbban kezelni a webes multimédiás tartalmakat. Korábban Steve Jobs, az Apple vezére jelentette ki, hogy egyelőre nem támogatja a flash-t az iPhone.

Netezők és a jegyárak

A Metallica zenekar rajongói a közösségi portálokon érték el, hogy csökkentsék az izraeli koncert jegyárait. Két rajongó indította a kezdeményezést, amelynek napok alatt hatezer tagja lett, ezekután a zenekar menedzsmentje arra kérte a koncert szervezőjét, hogy tárgyaljon a rajongókkal. Az egyeztetés után a legolcsóbb jegy árát 116 euróról 60 euróra mérsékelték.

Szigorúbb online reklámok

A brit reklámszervezet, az Advertising Association (AA) szervezet elfogadta azt a tervezetet, amely alapján a jövőben szigorúbban ellenőriznék a digitális hirdetési megoldásokat. A szövetség a közösségi portálokra is ki akarja terjeszteni a hagyományos médiákban már alkalmazott hirdetési szabványokat.

Új Blu-ray lemez

Új Blu-ray lemezt hozott forgalomba a Verbatim. Az optikai tároló 50 GB tárolókapacitást kínál és kétszeres sebességgel írható, felülete pedig a belső gyűrűig nyomtatható. A lemez alkalmas nagy felbontású filmek felvételére és videók hosszú időtartamú archiválására.

Útvonalterv bringásoknak

Új lehetőséget kínál a Google útvonaltervezője. A gyalogos és az autós útvonalak mellett kerékpárra tervezett útvonalat is le lehet kérni – egyelőre csak az Egyesült Államokban. A Google hat hónap alatt készült el a bicikliutak feltérképezésével, amelynek révén a forgalmas utakra és a hegyi szakaszok meredek emelkedőire is ajánlanak kerülőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.