Egyetemi tanulmányok interneten

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában internetes elérésre alapozott, korszerű e-learning oktatási rendszert vezetnek be, amelynek keretében összesen harminchárom tananyagegységet tesznek elérhetővé a világhálón.

A fejlesztésről Berényi Ervin egyetemi docens, az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék vezetője elmondta: az e-learning oktatást az Általános Orvostudományi, az Egészségügyi és a Népegészségügyi Karon vezetik be az élettan, a képalkotás, a klinikai kémia, a megelőző orvostan és a népegészségtan, valamint az orvosi informatika témakörében.

A beruházás céljáról Berényi Ervin kifejtette: a kialakított tananyagok és a tartalomszolgáltatás formája várhatóan korszerű távoktatási formává alakítja át a jelenlegi „levelező” képzési módszert. Ennek eredményeképpen a képzési programok rugalmasabbakká válnak, így a képzések jobban megfelelnek majd a munkaerő-piaci elvárásoknak és a keresletnek. Hozzátette: mindez megfelelő alapot teremt az intézmény egészségtudományi képzéseinek fejlesztési tervében és stratégiai koncepciójában megfogalmazott mesterképzések és a többnyelvű képzések indításához. Elmondása szerint a tananyagfejlesztések mellett legfontosabb céljuk az, hogy a projekt sikeres eredményei és tapasztalatai alapján a későbbiekben növelhessék az e-learning rendszerben kínált tantárgyak, tantárgyi egységek számát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.