Technofile

Kinyitott Symbian

A tervezett júniusi időpont helyett már most megnyitották a Symbian mobiltelefonos teljes forráskódját, amely ingyen elérhető az interneten bárki számára. Eddig 330 millió Symbian-alapú készüléket adtak el a világon, ám a legújabb versenytársak, főleg az Android, nyílt forráskódúak.

Hajlékony könyvolvasó

Az Amazon.com online médiaszolgáltató megtette az első lépéseket a hajlékony könyvolvasók piaci bevezetése felé, ugyanis felvásárolt egy speciá lis kijelzőtechnológiában utazó kis céget, a Touchcót. Az elektronikus könyvolvasók piacán igazi áttörést a papírhoz hasonlóan hajlékony, flexibilis változatok jelentik majd.

Nincs több SUN

Véget ért a Sun Microsystems 28 éves története: Jonathan Schwartz elnök-vezérigazgató Twitteren jelentette be távozását egy héttel azután, hogy az Oracle lezárta a vállalat akvizícióját. „A válság túl sok ügyfelet tett tönkre. Nem vagyok többé CEO” írta Twitteren az exigazgató. A Sun nevéhez fűződik a Java platform kialakítása.

Adóbefizetés a neten

Sepsiszentgyörgyön a helyi önkormányzat és az OTP Bank román leányvállalatának közös fejlesztése révén a helyi adókat interneten keresztül is fizethetik a lakosok. Romá niá ban ez az első működő internetes önkormányzati adófizetési lehetőség.

Szoftverdoktor szoftver

Svájci szakemberek olyan szoftvert fejlesztettek ki, amely felismeri a szoftverhibákat, és megóvja a rendszert azok ismételt jelentkezésétől. A lausanne-i EPFL által fejlesztett Dimmunix program lehetőséget biztosít az elektronikus tapasztalatcserére két azonos programot futtató PC között is. Így a fejlesztők és a felhasználók is betekinthetnek a hibalistába és annak megoldásába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.