Technofile

Új processzorkorszak

Az Intel piacra dobta első 32 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzorait: ráadásul az első alkalom, hogy a legújabb fejlesztésű csipek a lakosságnak szánt konfigurációkban is azonnal megjelennek. A 11 mobilés 6 asztali gépbe szánt csipek adaptívan alkalmazkodnak a végzett munka számításigényéhez, így akár töredékére csökkentve az energiafelvételt és növelve a készenléti időt.

PC-projektor

Az MSI olyan PC-t dobott piacra, amely egyben beépített projektorral rendelkezik. A fallal szembe fordítva máris lehet rajta dolgozni. Fényereje 100 ANSI lumen, kontrasztaránya 1000:1, a gyártó szerint akár 60 hüvelykes (152 cm) kép megjelenítésére is alkalmas, full HD-felbontásban. Mozizáshoz DVD-meghajtót is beépítettek.

Okostelefon-problémák

Nagy Britanniában az okostelefonok, különösen az iPhone komolyan próbára teszik a mobilhálózatok teherbírását. Az O2 hónapok után csak decemberben lett úrrá a megnövekedett adatforgalom okozta fennakadásokon: egy év alatt a tizennyolcszorosára nőtt az okostelefonok generálta adatforgalom.

Kétszemélyes digitábla

A Smart Technologies olyan interaktív táblát mutatott be, amely lehetővé teszi, hogy két felhasználó egyszerre írjon a tábla felületére. Az SBD 600 sorozat így javítja a csoportmunkát az oktatásban: a diákok és a tanárok számára így lehetővé válik, hogy ujjuk vagy egy közönséges toll használatával ötleteljenek, problémamegoldó feladatokat végezzenek.

Windows 7 Macen

Az Apple hivatalos megoldást kínál arra, hogy a saját operációs rendszere mellett akár a Windows7 is futhasson a gépein. A Boot Camp alkalmazásuk legújabb verziója ugyanis már támogatja a Microsoft új operációs rendszerét. A Windows 7 telepítése csak Mac OS X 10.6 vagy annál újabb rendszerszoftver alól támogatott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.