Technofile

Titkos Gmail

A Google javított a Gmail levelezőrendszer biztonságán. A cég hivatalos blogján írtak szerint a vállalat már régóta vizsgálta, a titkosított HTTPS bekapcsolása milyen lassulást eredményez a levelező használatakor, és a tesztek után úgy döntöttek, a biztonságos elérés bekapcsolása a felhasználók javát szolgálja. A titkosítás a szerver és a felhasználó gépe közötti kommunikáció alkalmával jön létre.

Nagyobb merevlemez

A fizikai formázás optimalizálásával a gyártók több mint tíz százalék kapacitást tudnak kisajtolni a merevlemezek alkotóelemeiből. A Western Digital vezetésével a gyártók olyan eljárást dolgoztak ki, amellyek mintegy 7-11 százalékos kapacitásnövekedés érhető el egy tányéron, gyakorlatilag minimális extraköltség mellett. Ez egy hagyományosan 2 terabyteos meghajtón 133-200 gigabájt extra nyers kapacitást is eredményezhet.

3D full HD projektor

Az LG bemutatta a világ első Full HD-s, egylencsés 3D projektorát, amely többek között 2500 ANSI lumen fényerővel és kiemelkedő, 7000:1 kontrasztaránnyal képes előállítani a képet. A készülékben a korábban csak a síkképernyős HDTV-knél alkalmazott TruMotion 120Hz technológia felel azért, hogy a kép még az akciódús jeleneteknél is kristálytiszta maradjon.

Okosodó IPTV

Magyarországon is egyre többet tud az internetalapú tévészolgáltatás. A LifeNetwork és OzoneNetwork hamarosan interaktív alkalmazásokkal gyarapodnak: a tévénézők a csatornák weboldaláról származó híreket, fényképes időjárás-jelentést, és műsorelőzetes videókkal ellátott műsorújságot tölthetnek le. A műsorok rögzítését pedig távolról vagy mobilról is be lehet állítani.

LCD négy színben

A világ első, négy alapszínt alkalmazó LCD-tévéjét dobja hamarosan piacra a Sharp. Az új aquos modellek a hagyományos RGB (piros-zöld-kék) palettához egy negyedik színt, a sárgát is felveszik, ezáltal a megjelenített árnyalatok még pontosabban tudják közelíteni a kívántat, különösen a bőrszín lesz élethűbb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.