Technofile

HD tévé drót nélkül

Elkészült a HD minőségű videók vezeték nélküli továbbítását lehetővé tévő szabvány. A Wireless Home Digital Interface (WHDI) megoldást a Hitachi, az LG, a Samsung és a Sony támogatja. A technikai leírás szerint az 1080p (soros) felbontású videók továbbítását 60 kép/másodperces sebességgel több mint 30 méter távolságra tudják eljuttatni a kompatibilis eszközök.

Publikált utaskontroll

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) tévedésből publikált az interneten egy olyan dokumentumot, amely titkos adatokat tartalmaz az amerikai repülőtéri utas-ellenőrzési rendszerről - jelentette a Washington Post. A dokumentum az átvizsgáló berendezések kezelési utasítása, amely tavasszal jelent meg egy szövetségi beszerzési honlapon.

Telefontitkosítás

A német belügyminisztérium egy új mobiltelefon-titkosító rendszer mellett tette le a voksát egy közbeszerzési eljárásban. A készülékfüggetlen és a Symbian Se-ries 60 operációs rendszerrel kompatibilis módszert volt Nokia-mérnökök fejlesztették ki, és egy memóriakártya segítségével titkosítja a mobiltelefonok adatait.

Virtuális fociakadémia

Virtuális futballiskolát nyitott Luis Figo, a portugál válogatott volt aranylabdás játékosa és Luiz Felipe Scolari, a brazil csapatot világbajnokságig vezető korábbi szövetségi kapitány. A www. footballdreamfactory.com internetes címre bárki elküldheti a játékáról készült videókat, Figo és Scolari elemzi azokat, és tanácsokat ad.

Új iPhone

Egy webes statisztikából derült ki, hogy az Apple már teszteli a legújabb iPhone-t. A San Francisco városi tömegközlekedését ismertető iBART statisztikáiban az "igénybe vevők" rubrikában ugyanis rendszeresen megjelent egy olyan iPhone-verzió, amely még a hivatalos listákban nem szerepel. Az elnevezés logikája olyan, amilyet az Apple a teszt-iPhone-ok használatakor szokott alkalmazni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.