Technofile

Gyorsabb SD kártyák

Komoly változások előtt esnek át a jövőben az SD memóriakártyák. A 4.0-s szabványú adattárolók az elődeikhez képest egy pluszcsatlakozót kapnak, így az elméleti maximális adatátviteli sebességük tovább nőhet és elérheti a 300 megabájtot másodpercenként. A 3.0-s szabványú SD memóriakártyák elméleti maximális adatátviteli sebessége jelenleg 104 megabájt másodpercenként.

Letiltott mobilok

Huszonötmillió olcsó kínai mobiltelefont tiltottak le az indiai hatóságok, akik a hívások lenyomozhatatlansága miatt aggódnak. A készülékek ugyanis nem rendelkeznek az azonosításra használható IMEI-számokkal, ezért az ilyen telefonokat kizárják a hálózatokból. A letiltott telefonok tulajdonosai 199 rúpiáért (733 forint) vehetnek IMEI-számot, és az immár legalizált telefont ismét használhatják.

Szerver és kazán

A Helsingin Energia nevű cég bejelentette, hogy üzembe helyezi a világ leginkább környezetbarát számítógépközpontját. A tervek szerint az új központ Helsinkiben, az Uspenski-katedrális alatt található korabeli légvédelmi bunkerben működik majd. Számítógépek által kibocsátott hővel vizet melegítenek, amit a városi fűtési rendszerbe továbbítanak.

E-könyv-olvasó itthon

Már hazánkban is lehet elektronikuskönyv-olvasót kapni, a T-Mobile és a T-Home ugyanis saját készülékeket hozott forgalomba. A készülék nem filléres áru, és kisebb kijelzővel rendelkezik, mint nagy versenytársai: 5 hüvelyk, azaz 12,7 centiméter átmérőjű, mindöszsze két centivel nagyobb, mint az új HTC HD2 mobiltelefon képernyője. A kis méret azonban előny is lehet - figyelmeztetnek a szakértők.

Bing térkép

A fórumokon olvasható fejlesztői vélemények szerint a Bing legújabb térképfejlesztése még béta állapotában is jobb, mint a Google Maps. A Microsoft keresőjében fejlődő térképalkalmazásban a Silverlight grafikai megoldásait használják. A kezelés egyszerű, laikusok számára sem okoz problémát, többek között az automatikus nézetváltásnak köszönhetően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.