Technofile

Doboz helyett bambusz

A környezetvédő informatika jegyében a jövőben papír és mesterséges anyagok helyett bambuszba csomagolja gépeit a Dell. Elsőként a cég netbookja, a Dell Mini 10 és a Mini 10v érkezik majd a vevőkhöz bambuszcsomagolásban. A texasi székhelyű multinacionális vállalat által használt bambusz Kína Csianghszi (Jiangxi) tartományából jön.

Facebookos lebukás

Egy depreszszió címén betegszabadságon lévő kanadai nő a Facebook közösségi portálon megjelent fotói miatt veszítette el járandóságát. A betegbiztosító szerint a férfisztriptízbárban és a napfényes vakáción készült felvételek a biztosított keresőképességét bizonyítják. Az illető ügyvédje azt kifogásolja, hogy a biztosító hivatalos orvosi szakvélemény nélkül szüntette meg a kifizetést.

Adatláz a mobilneten

A mobiltelefonos webböngészők piacát vezető Opera Software szerint a mobil-adatforgalom szeptemberhez képest 16 százalékkal emelkedett. A mobilinternet használata 2007-től, az Apple iPhone telefonjának megjelenése óta, növekszik rendkívüli ütemben. Az Opera 50, az iPhone 22,1, a Nokia böngészője 19,7 százalékos piaci részesedésnek örvend.

GPS-es vagyonőr

Az idén negyvenhat kamion kifosztását hiúsította meg eddig az a hazai fejlesztésű, GPS-en (műholdas helymeghatározó rendszeren) alapuló ponyvavédelmi rendszer, amely elnyerte az Év biztonságtechnikai megoldása díjat. A Webbase SafetyNet elnevezésű rendszer teljes egészében hazai megoldás. Fő eleme a kamionponyva belsejére kerülő, sodrott acélhuzalból készült háló. Ez egyrészt fizikai védelmet nyújt, másrészt átvágási kísérlet esetén elektronikus jelet küld a hozzá illesztett járműkövető rendszernek.

A párizsi éj honlapja

Új honlapot hozott létre Párizs városa, hogy az éjszakai élet szerelemesei könnyebben megtalálják a bárokat, a klubokat és egyéb szórakozóhelyeket. A www.parisnightlife.fr honlapon mintegy háromszáz helyet mutatnak be: a portál az egyes helyszínek közönségére, a közeli taxi- és kerékpárkölcsönző állomások áraira vonatkozó információkat is tartalmaz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.