Technofile

Tévé helyett mobilnet

Észak-Rajna-Vesztfáliában hivatalosan is megkezdték a negyedik generációs Long Term Evolution mobiltechnológia tesztelését, első alkalommal olyan frekvencián, amelyet korábban analóg tévésugárzásra használtak. Az EU által is támogatott tervek szerint a digitális átállás miatt felszabaduló televíziófrekvenciák segítségével hoznák létre az új régiós LTE-hálózatot. A teszt technológiai partnere a Vodafone.

Spanyolország nem tilt

Angeles González-Sinde, spanyol kulturális miniszter szerint kormánya nem fogja megszüntetni az illegális letöltők internetkapcsolatát, akkor sem, ha többszöri figyelmeztetés ellenére sem hagynak fel jogsértő magatartásukkal. a politikus erről egy televíziós műsorban beszélt. Véleménye szerint az elsődleges feladat inkább a kalóztermékek forrásának felderítése és a terjesztés megakadályozása.

Képkeret és szkenner

A JOBO olyan digitális képkeretet dobott piacra, amely képes kezelni a hagyományos papírképeket is. A 237 x 178 x 87 mm méretű és 370 gramm súlyú készülékbe elhelyeztek egy szkennert, amely be tudja digitalizálni a megfelelő méretű papírképet és azt saját belső memóriájába, vagy USB-csatlakozó segítségével a PC-re képes menteni. A felbontás sem kevés, 300 dpi.

Új mobilplatform

Saját, nyílt mobiltelefonos programozási környezetet jelentett be a Samsung. A bada nevű platformot az okostelefonoknál használják majd, s a gyártó szerint még rengeteg olyan alkalmazás születik a jövőben, amelyre eddig a programozás korlátai miatt nem volt lehetőség. A fejlesztők számára decembertől érhető majd el a rendszer.

Google programnyelv?

A Google a böngésző és az operációs rendszerek, valamint a navigáció után most saját programozási nyelvet jelentett be, Go néven. Álláspontjuk szerint a meglévő nyelvek sebességét, rugalmasságát, valamint az általuk nyújtott biztonságot és teljesítményt ötvözik egyetlen platformban. - Az idők változásával szükség van a programozási nyelvek fejlődésére is, ez pedig az utóbbi években nem folytatódott a kívánt szinten - mondják a cég vezetői.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.