Napi felfedező

Teli gyomorral éhező madarak

Évente több tízezer albatroszfióka fullad meg vagy hal éhen azért, mert a szülők lenyelhetetlen, illetve tápanyagtartalom nélküli műanyaghulladékkal etetik őket - derül ki hawaii kutatók vizsgálataiból. A madárszülők természetesen nem rossz szándékból tesznek ilyet: évmilliók alatt kialakult genetikai programjuk alapján élelemnek vélik a víz tetején úszó szemetet. Különösen azok a kolóniák vannak nagy veszélyben, amelyeknek táplálkozóterülete érintkezik a Csendes-óceán szemétszőnyegeivel". (Népszabadság)

Hódít a Google Android operációs rendszere

A Google operációs rendszere, az Android fut a Sony Ericsson legújabb érintőképernyős okostelefonján. Az Xperia X10 mellett a japán-svéd gyártó két másik érintőképernyős csúcsmodellt is piacra dob, ezekben a cég hagyományos operációs rendszere, a Symbian dolgozik majd. A más mobilcégeknél is egyre népszerűbb Android előnye, hogy gyorsabb, és előbb-utóbb sokkal több segédprogram is készül rá a teljesen nyílt forrásnak és a nyilvános "fejlesztői csomagnak" köszönhetően. (Népszabadság)

Helyes táplálkozással kivédhető a depresszió

A feldolgozott élelmiszerek (a csokoládétól a süteményen át a gyorsételekig) növelik, míg a zöldségek, gyümölcsök, halak, teljes értékű gabonafélék csökkentik a depresszió kockázatát - erre a meglepő következtetésre jutottak angol tudósok egy nagyszabású, köztisztviselők körében végzett vizsgálat során. Mint kiderült, a szinte csak feldolgozott ételeket fogyasztóknál több mint 50 százalékkal nagyobb volt a depresszió gyakorisága, mint azoknál a kísérleti alanyoknál, akik gyakran ettek "teljes" ételeket. (NHS)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.