Technofile

SSD-forradalom

A Kingston olcsó és kis energiafogyasztású, mozgó alkatrészek nélküli SSD-meghajtókat ajánl a PC-gyártóknak. Az "SSDNow V Series" 40 GB-os kapacitással kerülhet a számítógépekbe. A gyártó azonnali teljesítménynövekedést és a meglévő rendszereknél alacsonyabb energiafelhasználást kínál.  A böngészők és az alkalmazások megnyitását közel négyszeresére lehet gyorsítani az asztali számítógépekben.

Gyorsabb Linux

Megjelent a népszerű Linux-alapú operációs rendszer, az Ubuntu legújabb kiadása. Az új kiadásban gyorsabb és látványosabb lett a rendszerindulás folyamata, de megújult az egész rendszer. Letisztultabb és egyszerűbben áttekinthető lett a bejelentkező-ablak, a felhasználói felület pedig új ikonkészletet kapott. A háttérképek között 19 olyan alkotást találni, amit az Ubuntu-felhasználók által beküldött fotókból válogattak össze a fejlesztők.

Olcsó uniós mobilnet?

A televízió-sugárzás digitális technológiára való átállása után rengeteg frekvencia szabadul fel. - A digitális hozadék egyedi alkalom arra, hogy a széles sávú internet Európa-szerte mindenki számára elérhetővé váljon, méghozzá EU-szerte egységesen olcsón. Európa azonban csak akkor használhatja ki teljes mértékben a digitális hozadékban rejlő lehetőségeket, ha erre közös tervet készítünk - mondta Viviane Re-ding, az EU illetékes biztosa.

U2-koncert a neten

A YouTube élőben követte a U2 pasadenai koncertjét. A zenekar már várt erre a nagy dobásra, ami már csak azért is érdekes, mert a zenekar és a közösségi portál neve kiejtve hasonlóan cseng. Hogy az efféle koncertközvetítésekből lehet-e a későbbiekben üzleti vállalkozást indítani, azt egyik fél sem véleményezte.

Megújult Macintoshok

Komoly megújuláson estek át egyes Macintosh modellek. A termékfrissítés elsősorban az asztali gépeket érintette, de változott - elsősorban külsejét tekintve - az olcsóbb, hordozható MacBook-széria is. A kijelzővel egybeépített iMac például alumíniumborítást kapott. Az iMac-ek két méretben, 21,5 és 27 hüvelykes kijelzővel kerülnek forgalomba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.