Napi felfedező

Ősemberek egy ágyban

A Neander-völgyi és a modern embernek lehettek közös utódaik - állítja Svante Paabo genetikus, a lipcsei antropológiai kutatóintézet igazgatója, aki DNS-vizsgálattal igazolná a teóriát. A modern ember negyvenezer évvel ezelőtt érkezett Afrikából az európai kontinensre, ahol 10-12 ezer évnyi egymás mellett élés után a Neander-völgyi ember kihalt. A közelmúltban olyan leletek kerültek elő, amelyek mindkét faj jellemzőivel rendelkeznek. (MTI)

Tudatlan HIV-fertőzöttek

Európában a HIV-fertőzöttek harmada nem tud róla, hogy hordozza a HIV-vírust - figyelmeztetett az Európai Bizottság. A testület adatai szerint az EU 27 országában és a szomszédos államokban a 2001-es 1,5 millióról 2007-re 2,2 millióra növekedett a HIV-fertőzöttek száma, közülük mintegy 730 ezren laknak az EU-n belül. Észtországban csaknem 1,3 százalék. Oroszországban 1,1 százalék, Ukrajnában pedig 1,6 százalék a HIV-pozitívok aránya. (MTI)

Gyorséttermi fogyókúra

Változtatott az ételválasztási és -fogyasztási szokásokon az a rendelet, amely előírta, hogy New York gyorséttermeiben fel kell tüntetni a menük kalóriatartalmát. A város egészségügyi osztálya hétfőn előzetes eredményeket hozott nyilvánosságra a rendelkezés hatásait elemző széles körű vizsgálatból, e szerint 13 gyorséttermi és kávézólánc közül kilencben a kereslet eltolódott a kisebb kalóriatartalmú ételek felé. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.