Napi felfedező

Elsüllyedt város

A világ legrégebbi elsüllyedt városát tárják fel Görögország partjainál. A Lakóniai-öbölben talált cserépedények tanúsága szerint a térséget már ötezer évvel ezelőtt lakták, vagyis 1200 évvel korábban, mint eddig feltételezték. Pavlopetrit 1967-ben fedezték fel, ám az idei nyárig semmiféle feltárás nem folyt a helyszínen. (MTI)

Személyes szénkvóta

A Magyar Természetvédők Szövetsége új klímatörvény-tervezetet készített, amelynek lényege, hogy az átlagosnál kevesebb hagyományos energiát fogyasztók szabadon értékesíthetnék a megtakarított kibocsátást. A lakosság energiafelhasználását egy bankkártyához hasonló rendszer segítségével követnék nyomon, amely tartalmazná az egyének áram-, gáz- és üzemanyag-felhasználását. A javaslat 600 milliárd forinttal pörgetné fel az építőipar teljesítményét, valamint 45 ezer új munkahelyet teremtene. (Népszabadság)

Késve indul az űrrepülő

A NASA négy nappal elhalasztotta az Atlantis űrrepülőgép novemberi indítását a Nemzetközi Űrállomásra - jelentette be az amerikai űrkutatási és űrhajózási hivatal helyi idő szerint hétfői közleményében. Az Atlantis az új időpont szerint november 16-án indul. Előtte, október 27. és 29. között kerül sor az Ares I első repülési tesztjére - 2015-től ez a hordozórakéta fogja Föld körüli pályára állítani az űrsiklókat leváltó Orion űrhajókat. Jövőre bocsátják fel az utolsó öt űrsiklót. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.