Hibrid megoldás

Nagy csinnadrattával tartják ma az európai mobilitási hét keretében megrendezett alternatív autók napját. Ennek keretében Budapesten napsugárral, földgázzal és hidrogénnel, villannyal és lábbal hajtott kocsikat állítanak ki, de bemutatják a "tiszta üzemű" hibrid autók legújabb változatait is.

Éljen a mobilitási hét! Mint ahogy annyi, hasonlóan óriási reklámmal és háttérmarketinggel felturbózott rendezvénynél, ennél a programnál is a színpadon nagy hangon világba kiáltott reklámüzenetek helyett valahol az eldugott hátsó bejáratnál futhatunk bele a korántsem annyira szívderítő valóságba.

Bár felvonul itt környezetvédelmi államtitkár és főpolgármester-helyettes, a tiszta üzemű hibrid autók kedvezményei nyögvenyelősen bővülnek. Bár az országosan is csupán néhány ezernyi ilyen járműből a legtöbb a fővárosban üzemel és itt a legnagyobbak a parkolási díjak, a tavalyi hódmezővásárhelyi ötletet, az alternatív kocsik ingyenes parkolását - nem sikerül Budapest parkolási társaságainál keresztülnyomni. S miután a kedvezmények is csekélyek, nem csodálom, ha a hagyományos típusoknál drágább hibridek iránt válság idején nem akkora a vásárlói kedv, mint amit a politikusok célul szeretnék kitűzni. Mintha az autók zöldítését ők is valahogy hibrid módon képzelnék el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.