Motorizált pizzalapát
A pizzasütéskor a séf ráhelyezi a lapátra az előkészített csemegét és betolja a kemencébe, mint egy kenyeret. A különbség az, hogy a pizza sokkal vékonyabb és törékenyebb, mint egy kenyér, ezért különleges kialakítású lapát kell hozzá. A kisütött pizzát úgy kell lecsúsztatni a lapátról, hogy ne törjön el a vékony tészta és ne potyogjon le a feltét.
A feltalálók számára ez a művelet okozta a legfőbb gondot, mert egy robot manipulátor legegyszerűbb mozgása az előre-hátra mozgatás. A gép a sületlen terméket becsúsztatja a kemencébe és egy gyors mozdulattal kihúzza alóla a lapátot. Sütés után a számítógép-vezérelt lapát alácsúszik a tésztának és kiemeli a kemencéből. Asztalra helyezéskor már egy bizonyos szögben el kell fordítani a nyelet és egyidejűleg az asztalra kell csúsztatni úgy, hogy egészben maradjon. A konstruktőrök tehát a manipulátorok legegyszerűbb mozdulatait kombinálták a konyhában a nagy felületű, lapos tészták sütésének automatizálásával.