Technofile

Fertőző pendrive

A vírusok, a trójai férgek és más kártevők előszeretettel fészkelik be magukat az USB-kulcsokra, ezért egyre többen fejlesztenek olyan apró programokat, amelyeket maguk a pendrive-ok gyártói építhetnek be a készülék memóriájába, vírusvédelem gyanánt. Ráadásul, ezek akár az internetről is frissülhetnek.

Hackerhatóság

Az amerikai védelmi minisztérium jóváhagyta a hadsereg tervét, hogy külön központban fogják össze a virtuális térben dolgozó bűnözők elleni harcot. Ennek oka persze az, hogy elsősorban a hadi-, az állami- és a kritikus infrastruktúrák hálózatainak védelmére koncentrálnának. A munka elindulását a Pentagon szóvivője jelentette be, miután Robert Gates védelmi miniszter is rábólintott az elképzelésre.

Olcsóbb Blu-ray

A tajvani gyártók arra számítanak, hogy nagymértékben csökkenni fog a Blu-ray lejátszók gyártási költsége. A cégek a költségek további csökkenését várják, így az árak komolyan csökkenni fognak. 2010-ben viszont már újra drágulást várnak a gyártók, igaz, addigra újabb technológiák kerülnek piacra.

Elfogyó sávszélesség

A Telegeography tanácsadó cég szakértői attól tartanak, hogy a következő években már szűkösnek bizonyulhat a transzatlanti adatforgalmat biztosító kábelek kapacitása. A becslések szerint 2014 körül a jelenlegi tenger alatti kábelek már nem tudják biztosítani a zavartalan internetforgalmat. 2000 és 2003 között hat transzatlanti kábelt fektettek le, de mára lassult a bővítés üteme.

Állást a Twitterről

Miközben a munkanélküliség világszerte nő, egyre több munkaajánlat található meg a népszerű közösségi honlapon, a Twitteren. Az állásokról a megszokott, maximum 140 karakteres rövid mondatokban olvashatunk, az érdeklődők pedig a linkeken találhatnak több információt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.