Napi felfedező

Agyfotó a hipnózisról

A hipnotizőr szavai hatására agyunk egyik része félbeszakítja a végtagok mozgatásakor egyébként megszokott folyamatot, ezért tűnik bénultnak a hipnotizáltak karja - állapították meg svájci kutatók. A Genfi Egyetem tudósai a Neuron című szakfolyóirat csütörtöki számában ismertették vizsgálatukat: önkéntesek agyáról készítettek agyi képalkotó berendezéssel felvételeket hipnózis közben, illetve normál állapotban. (MTI)

Elázik a selyemút

A Kaliforniai Egyetem geológusainak vizsgálatai szerint olvadó gleccserek fogják elárasztani a Csilien-hegység és a Góbi-sivatag alacsony dombjai közt húzódó úgynevezett Hohszi-folyosót, a selyemút bejáratát. Az egyébként rendkívül száraz vidéken 2003-ban újra emelkedni kezdett a talajvízszint, 2005 óta pedig rendszeresen fordulnak elő áradások, a gleccserek pedig helyenként akár hét méterrel is rövidebbek lettek egy év alatt. (New Scientist)

Késő atomos mobilok

A napokban felmerült, hogy hamarosan a netbookokban bevált Intel Atom csipek kerülhetnek egyes Nokia készülékekbe, megsokszorozva azok teljesítményét, az Intel azonban most azt közölte, hogy a lépésre a közeljövőben nem kerül sor. Az a feltételezés azonban továbbra is tartja magát, hogy a finn gyártó új Internet tablet készüléke, a telefonálásra nem alkalmas N830 esetleg Atom csippel érkezik - valamikor az év végén. (Népszabadság)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.