Technofile

Net a műholdról

Az Avanti Communications a következő években több műholdat is Föld körüli pályára állít, melyek egyetlen feladata a széles sávú internet kapacitásának növelése. Manapság ugyanis Európában az egyik legnagyobb távközlési problémát a városok és a vidéki régiók között kialakult lefedetlen területek jelentik. Az Európai Unióban becslések szerint 10-30 millió háztartásból hiányzik a nagy sávszélességű internetkapcsolat.


Online posta

A svájci posta az ügyfelek kérése esetén a feladott leveleket vagy levelezőlapokat digitális formában is elküldi a címzetteknek. A szolgáltatással a felhasználók digitális összesítést kaphatnak hagyományos postai forgalmukról, de kérésre a posta minden levelet digitalizál anélkül, hogy kinyitnák a borítékokat. A küldeményeket ezután PDF-fájlokként mentik le és küldik a címzettnek.

Digitális arzenál

A modern gyermekek átlagosan 11 különböző elektronikus eszközzel rendelkeznek, köztük mobiltelefonok, laptopok, játékkonzolok, tévék és digitális fényképezőgépek. Az NPD piackutatói a 4 és 14 év közötti gyerekek digitális felszereltségét kutatták. A szülők válaszából kiderült, hogy a gyermekek arzenálja a jövőben csak gazdagodni fog.

Csokoládé-szoftver

A magyar diákok nyerték az Oracle szoftvercég ThinkQuest weboldalépítő versenyét. A Bornemissza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti és Általános Iskola diákjai Csokoládészimfónia nevű weboldalukkal nyerték meg a 15 éven aluliak kategóriájának versenyét. A honlapon különböző oldalakról mutatták be a csokoládét a kakaófa növekedésétől a csokoládé történetén át élettani hatásáig.

Könyv helyett netbook

A kaliforniai kormányzó elrendelte, hogy minden helyi diák az eddiginél jóval gyakrabban tanuljon a digitális eszközök segítségével. A nehéz helyzetben lévő szövetségi állam így próbál megspórolni egy nagyobb összeget abból a 350 millió dollárból, amit tavaly iskolai könyvekre és más taneszközökre költöttek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.