Napi felfedező

Tízszer több netkártevő

Idén eddig a Windows alapbeállítását kihasználó, saját magukat "futtató" számítógépes kórokozók okozták a legtöbb kárt - derül ki egy amerikai felmérésből. Így terjedt el 12-15 millió PC-t megfertőzve a Downadup/Conficker féreg is. Új jelenség a PDF-fájlokban utazó kártevők tömeges megjelenése. A felmérések szerint egy év alatt a tízszeresére nőtt a hasonló kártételek száma. (Népszabadság)

Pazarló fények

A világban megtermelt energia mintegy 20 százalékát világításra használjuk, ám ennek nagy része kárba vész az elavult világítástechnikai megoldások miatt. A Nemzetközi Energiaügynökség adatai alapján hazánkban évente mintegy 78 milliárd, azaz háztartásonként 26 169 forintot takaríthatnánk meg környezetkímélő fényforrásokkal. A környezetvédelmi világnap alkalmából elkészített számításból az is kiderül, hogy ügyes tervezéssel egy irodahelyiség világítási költsége akár 90 százalékkal is csökkenthető. (Népszabadság)

Sok mozgás, kevesebb fájdalom

A napi mozgás nemcsak a különféle izom- és ízületi eredetű fájdalmak jelentkezésének gyakoriságát, hanem a szubjektív fájdalomérzetet is csökkenti - hangzott el a bécsi Európai Ortopédiai és Traumatológiai Konferencián. A fájdalomcsillapításban igen gyakori a "félregyógyszerezés" is, elsősorban a gyógyszerkölcsönhatások nem elég körültekintő vizsgálata miatt. (Népszabadság)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.