Napi felfedező

Érzelmes Xbox

Arcmimikánkat, hangulatainkat és mozdulatainkat is felismeri majd a Project Natal néven elkeresztelt új mozgásérzékelő irányítóeszköz, amely a Microsoft Xbox 360 konzol egyik új kiegészítője lesz. A Los Angeles-i szórakoztató elektronikai expón bemutatott szoftverben egy virtuális kisfiú szerepel, aki a játékosok arckifejezésére, érzelmeire reagál. Az első kommentárok szerint az újítás nyomán sokkal nagyobb szerepe lehet a számítógépes játékokban a játékos érzelmi reakcióinak, mint eddig. (MTI)

Vakcina bőrrákra

A melanóma ellen hatékonynak tűnő oltóanyagot fejlesztettek ki amerikai kutatók. A készítmény az emberi immunrendszert "tanítja meg" a rákos sejtek megtalálására és elpusztítására. A készítmény olyan anyagot tartalmaz, amely a melanómasejtek felszínén fordul elő. A kutatók szerint ez az anyag támadásba lendíti az immunrendszert, és az IL-2 (az egyik daganatellenes szer) segítségével hat. (WemMD)

Savasodó óceánok

A világ 70 tudományos akadémiája közleményben sürgeti, hogy az ENSZ klímatárgyalásait terjesszék ki az óceánok elsavasodására is, hiszen a folyamat a korall-zátonyok morzsolódásához és a tengeri élet elszegényedésé-hez vezethet. Ha a szén-dioxid-kibocsátás 2050-ig nem csökken legalább 50 százalékkal, akkor víz alatti katasztrófával nézhetünk szembe. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.