Overdose és a vadmalac

Lehet, hogy Overdose-t legközelebb egy környezetvédelmi plecsnivel is kitüntetik? Kétlem ugyanis, hogy a dunakeszi képviselők minden ingatlanéhségük ellenére szabad utat nyitnának a szupermén gyakorlóterepének is helyet adó alagi tréningtelep beépítésére. Egy ilyen döntést ugyanúgy elsöpörne a népharag, mint a pesti műdugóét.

A főváros és Dunakeszi közt egyetlen szabadon maradt 300 hektáros, kerecsensólymok ebédlőasztalaként is ismert, részben védett területre már régebben szemet vetettek a környezetvédelmet vajmi ritkán szem előtt tartó ingatlanspekulánsok. A Budapest átszellőzésében is szerepet játszó zöld sáv helyén szó van vidámparkról, szállodáról, "állati bevásárlóközpontról", sőt a világ 4. legnagyobb vásárvárosáról. A kisváros, bevételre minden bizonnyal érzékeny képviselő-testülete ma tartja ügydöntő ülését a civilek és zöldek demonstrációja közepette, de az időközben a telepre költözött Overdose kilakoltatását talán csak nem kockáztatják.

Manapság ugyanis a köz véleményét egyre kevésbé hagyhatják figyelmen kívül a hatóságok zöldügyekben. Lám, a Dunába ugrott vaddisznót is élve menekítették ki, miközben tavaly még a rendőrség céllövészetet rendezett egy korábbi sorstársára. Bár komikus, hogy a hírekben azt írták, a süldő jószág a Citadelláról jött. Mivel a Gellért-hegyen nem csatangolnak vaddisznók, csak az lehet, hogy a János-hegy felől leereszkedve városnézni indult, és nem tetszett a panoráma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.