Zöldhírek

Svéd jegesmedvefarm. Állatkerti jegesmedvék szaporodására alkalmas területet különítettek el a közép-svédországi Orsa Gronklitt nemzeti parkban, ahol összesen 15 állat számára van hely. A kezdeményezés apropója, hogy az arrafelé egyébként nem őshonos faj a felmelegedés miatt hamarosan veszélyeztetett állatfajjá válhat, szükségessé téve a "mesterséges" utánpótlást. (MTI)

Hulladékos segítség Kárpátaljának. A Norvég Alap támogatásával modellértékű hulladékgazdálkodási programot valósít meg az ukrajnai Beregszászi járásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás. Közel félszáz település hulladékgazdálkodását modernizálják, emellett magyar területen, Tivadarnál kialakítanak egy vízminőség-védelmi kárhelyet a folyón az Ukrajna felől érkező szennyeződések kiemelésére. (MTI)

Kameracsapda a hiúznak. Új típusú kameracsapdával vadásznak a Börzsönyben a négy éve ismét felbukkant hiúzra, fotósnak ugyanis még nem sikerült lencsevégre kapnia a rejtőzködő macskafélét. A szakértők jelenleg egy kóborló példányról tudnak, ám a szlovák állomány megerősödése nyomán valószínűnek tartják, hogy a hiúz hamarosan visszatelepül a magyar oldalra is. (WWF)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.