Zöldhírek

A vízlépcső húsz éve Jelenleg szakértői szinten folynak a tárgyalások a két érintett ország között a húsz évvel ezelőtt felfügesztett bős-nagymarosi vízlépcső-beruházás ügyében. 2009 végéig kellene megtalálni a hágai ítéletnek és az unió környezetvédelmi előírásainak megfelelő rendezési megoldást, erre azonban pillanatnyilag kicsi az esély. (Népszabadság)

Humánus fókavadászat? Kanada a Világkereskedelmi Szervezethez (WTO) fordul, amennyiben az Európai Unióból kitiltják a fókatermékeket. Kanada szerint a fókavadászat "humánus és fenntartható" voltának köszönhetően ma több mint háromszor annyi fóka él az ország keleti partjainál, mint néhány évtizeddel korábban. Az uniós tervezet ugyanakkor nem kivételez az úgymond humánusan előállított fókatermékekkel. (Népszabadság)

Elköltenék a kvótapénzt Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) bevezetését kérik a zöldszervezetek a kormánytól, mivel ellenkező esetben veszélybe kerülhetnek a 2009-es szén-dioxid-kvóta-eladások. A 30 milliárd forintos összeg megfelelő felhasználását szavatoló ZBR egyrészt garanciát jelenthet a kvótavásárlóknak, másrészt pedig forrásokat biztosíthat a környezetvédelmi fejlesztésekhez. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.